top of page
monpazier_edited_edited.jpg

ÉÉN VAN DE MOOISTE DORPEN VAN FRANKRIJK

MONPAZIER

SCROLL DOWN FOR INSPIRATION 

WAT IS ER TE DOEN IN & ROND VILLA ZEPHYR?

De omgeving van Villa Zephyr is geweldig. Een glooiend en bosrijk landschap gevuld met indrukwekkende kastelen en rivieren. Het huis ligt op 15 minuten afstand van Monpazier en Beaumont du Perigord, twee prachtige dorpen waar in de zomer veel te doen is. Op 25 minuten rijden van het huis, een mooie rit door het bos, ligt bij het dorp Limeuil een leuk rivier strand waar heerlijk in de Dordogne gezwommen kan worden. 

Onze suggesties voor de leukste vakantiedagen:

Zwemmen in de Dordogne

Zwem en eet crepes of hartige galettes bij de gezellige foodtruckjes van het Dordogne strand Bac de Sors

Moestuin

Pluk groeten en kruiden uit de moestuin van Villa Zephyr en gebruik ze bij de lunch of het diner

Lokale markten

Bezoek de 'bastide dorpjes' en hun lokale markten en zoek bij de stalletjes de mooie producten uit voor de lunch of het diner.

Vintage & brocante

Bezoek de brocante markten, vide-greniers en kringloopwinkels  en ga op jacht naar spulletjes of kleding. (Vraag ons om de adressen van de beste kringloopwinkels!)

Restaurants

Ga uit eten bij de verrassend goede restaurants in de omgeving zoals bijvoorbeeld Zio Enzo in Villereal of Table de Leo in Saint Avit Seigneur. Reserveer op tijd om zeker te zijn van een plaatsje of vraag ons om voor jullie te reserveren. 

Mountainbiken

Huur een mountainbike en maak een tocht over de beboste heuvels.

Tuinen kijken & ijs eten

Klim naar de prachtige tuinen van Limeuil, geniet van de tuinen èn het uitzicht en sluit het bezoek af met ijs eten aan de rivier.

Zwemmen & lezen

Geniet met een boek op de kussens bij het zwembad tot de zon ondergaat. Wanneer de verlichting in de tuin aangaat is het vast tijd voor het diner....

Yogales in de  Villatuin

Volg met een enthousiast deel van jullie gezelschap een privé yoga les in de tuin van de Villa. Vraag ons bij de reservering naar de mogelijkheden op het moment van jullie verblijf. 

Wijn

Maak een tocht langs de wijnkastelen rond Bergerac, bezoek een rondleiding, proef en koop wat van de vaak heel goede wijnen.

Fietsen

Huur een fiets voor een fietstocht van een dag of laat fietsen voor een week bij Villa Zephyr bezorgen.

Privé kok

Vraag ons naar de mogelijkheden om een privé kok in te huren en bij Villa Zephyr te eten als in een restaurant. 

Picknick met superuitzicht

Koop een picknick op de markt van Villereal en klim daarna naar het prachtige kasteel van Biron en geniet van het uitzicht bij het eten van de lunch. 

Paardrijden

Maak een paardrij tocht langs de oude pelgrimsroute naar het mooie Saint Avit Seigneur.

Marché gourmands met foodtrucks

Ga s'avonds naar de 'marché gourmands' en eet aan lange tafels wat er in de kraampjes aan locale gerechten te koop is. Met een beetje geluk kun je dansen tot je moe bent of je vermaken met kijken naar hoe jong en oud samen danst. (O ja en vergeet niet borden, glazen en bestek uit de villa mee te nemen, want dat doet iedereen!)

Kanotocht langs kastelen

Maak een kanotocht over de Dordogne langs de prachtige kastelen,

Paardrijles

Neem een les en leer van een expert bitloos paardrijden of boogschieten vanaf het paard. 

BIRON_edited_edited.jpg

BIRON

bottom of page